tjeckiska.se
Här hittar du det mesta om det tjeckiska språket
Lär dig mer om Tjeckien och tjeckiska språket
Tjeckiska språket
Allmänna drag
Alfabet & uttal
Hälsningsfraser
Kulinariska fraser
Kuriosa
Kurser & läromedel
Kurser
Ordböcker
Grammatik
Allmänt
Vanliga frågor
Kommentarer
Om sidan

Språkkurser och läromedel

Allmänn information

Länkar och kurser som erbjuds

Lär dig mer om tjeckiska språket och Tjeckien! Relativt lite har skrivits på svenska om Tjeckien, tjeckisk historia och tjeckiska språket. Om man letar efter mer detaljerad information om statsskick, politik och historia så är som alltid Utrikespolitiska institutets häften ur länder i fickformat-serien bra, de finns också på de flesta bibliotek. Det finns också en sammanfattning av Tjeckiens historia från medeltiden till 1990-talets början på nätet. På engelska finns en mer omfattande sida, www.czech-language.cz, om det tjeckiska språket som kan vara intressant för att lära sig mer om språket.

Lär dig tjeckiska!

Lär dig tjeckiska! Stockholms universitet erbjuder kurser i tjeckiska från nybörjarnivå helt gratis, platser brukar finnas även efter att ansökningstiden gått ut (hör av dig till institutionen). De erbjuder också kurser om Tjeckien och tjeckisk kultur och historia utan att man behöver lära sig språket. Även en del andra universitet har kurser i tjeckiska. För den som känner att kurser på universitet kan vara för krävande finns ett (om än magert) utbud av kurser vid lokala studieförbund. För den den som på egen hand vill lära sig tjeckiska finns bara ett ytterst begränsat antal läroböcker på svenska, på engelska och tyska finns det däremot ett skapligt urval.

© Martin Ekblom 2007 | Cookies används på webplatsen för att spara personliga inställningar och senast sökta verb | Kontakt: Webmaster