tjeckiska.se
Här hittar du det mesta om det tjeckiska språket
Introduktion till Tjeckiska verbbanken
Sökningar
Alfabetisk översikt
Söktips
Detaljerad sökning
Inställningar
á č ď é ě í ř š ť ú ů ý ž
å ä ö
Övningar
Öva vanliga verb
Öva senast sökta
Hjälp

De 5 mest sökta verben

  1. být (vara)
  2. moct (kunna)
  3. jet (åka)
  4. dít se (hända)
  5. opřít (luta)

De 5 senast sökta verben

  1. chcípat (dö [djur])
  2. vyrůst (växa)
  3. připouštět (medge)
  4. dít se (hända)
  5. ukázat (visa)
Allmänt
Föreslå verb
Meddela fel
Kommentarer
Om sidan

Välkommen till Tjeckiska verbbanken

Allmänn information

Interaktiv sökning av tjeckiska verb

Den tjeckiska verbbanken är i första hand tänkt att ge hjälp när man hittat en ”underlig” form i en text som man inte enkelt kan hitta i ordbok eller då man behöver eller vill ha verbens alla former om man är osäker på böjningsformerna. Databasen är alltså tänkt främst för nybörjare som lär sig tjeckiska men kan också vara till nytta för andra. Tyngdpunkten ligger på avvikande verb som det kan vara av nytta att se i detalj. Målet med denna databas är alltså inte att fungera som en ordbok där alla verb står att finna utan istället som en grammatisk hjälp för att hitta och förstå olika böjningsmönster och former, samt att ge information om prepositioner och konstuktioner.

Du använder en webläsare som inte stöder en del moderna standarder för webläsare (CSS 2 stöds inte fullt ut i denna webläsare). Detta kan innebära att en del saker på sidan inte visas riktigt som de ska visas. Du bör uppgradera till en modern webläsare, exempelvis Firefox eller Opera. Nedan finns länkar till Firefox:s och Operas nedladdningssidor. Firefox och Opera är helt gratis att ladda ner och använda.
Ladda ner Firefox | Ladda ner Opera

Verbbanken innehåller just nu 1574 verb med 8281 enskilda sparade former och 3035 sparade svenska översättningar.

Minst sökta verb är just nu chválit som bara sökts 808 gånger.

Nya Verbbanken

Hela verbbanken är nu ombyggd från grunden vilket ska ge snabbare och mer detaljerade sökningar. Kommentera gärna vad du tycker om nya verbbanken - det är intressant att få din åsikt om förändringen. Vad som förändrats och förbättrats är bland annat:

Om du har några kommentarer eller hittar några felaktigheter i databasen så var vänlig att lämna en kommentar så att det kan rättas till.

© Martin Ekblom 2007 | Cookies används på webplatsen för att spara personliga inställningar och senast sökta verb | Kontakt: Webmaster