tjeckiska.se
Här hittar du det mesta om det tjeckiska språket
Prisvärt hotell mitt i Prag!
Resor till Tjeckien
Vädret i Prag idag
Valutan i Tjeckien
Vanliga ord
Tjeckiska nyheter
Reseberättelser

Prisvärda hotel i Prag

Pension Akát

Ett prisvärt hotell i Prag

Hotellet från utsidanPension Akát (Eken) i Smíchov

Ett enkelt men prisvärt hotell som inte ligger i Prags omedelbara centrum men är snabbt tillgängligt med tunnelbana och spårvagn. Utanför hotellet så går spårvagnar som tar en till Prags ”lillsida” med de berömda barockpalatsen, Prags slott och, inte minst, den medeltida och världkända Karlsbron som leder in i det medeltida centrumet, Prags gamla stad.

Med tunnelbana som finns direkt utanför hotellet kommer man snabbt till alla delar av centrala Prag. Till Prags moderna centrum, Václavplatsen, är det fem stationer vilket inte tar mer än tio minuter. En station ifrån hotellet finns det stora inköpscentrumet i Anděl som erbjuder allt man kan önska köpa och även det berömda bryggeriet Staropramen.

Hotellets innergård med kafé och restaurangHotellets innergård och restaurang

Stadsdelen Smíchov där hotellet ligger är en tjeckisk motsvarighet till Södermalm i Stockholm, en plats som länge varit en arbetarstadsdel men långsamt omformas till ett nytt kulturlandskap. Där möts de nya köpcentren och de gamla ölkaféerna, de nya bokkaféerna och Staroprametbryggeriets eleganta charm. För någon på kort besök är säkerligen Prags historiska innerstad dock mycket intressantare.

Hotellet ligger även på kort gångavstånd från floden Moldau (”Vltava” på tjeckiska). I hotellets omedelbara närhet finns ett par prisvärda restauranger och krogar med skaplig mat vilket gör att man kan inte behöver förlita sig på Prags dyra innerstadsrestauranger för att få en matbit. Genom att hotellet ligger mitt emot Prags södra station så har det goda förbindelser till hela Tjeckien och är en bra utgångspunkt för en dagutflyckt till Karlštejn, en av Tjeckiens mest imponerande medeltida borgar, eller för att upptäcka staden där Pilsnern uppstod Pilsen (Plzeň på tjeckiska) eller Český Krumlov som liksom Prag är upptecknad på FN:s världsarvslista.

Skicka en bokningsförfrågan

Hotellförfrågan Prag
Observera att tjeckiska.se inte tar något som helst ansvar för problem med bokningen, extra kostnader eller förlorade intäkter. Tjeckiska.se förmedlar enbart förfrågan till hotellet och all vidare kontakt, villkor och eventuella överenskommelser träffas med hotellet i fråga på engelska eller tyska.
© Martin Ekblom 2007 | Cookies används på webplatsen för att spara personliga inställningar och senast sökta verb | Kontakt: Webmaster